Lahdesta suuri joukkue edustamaan karaten nuorten EM-kilpailuihin

Karaten nuorten EM -kilpailut käydään Zürichissa 6.-8.2.2014.

Lahden Karaten kumite-edustajat nuorten EM-kilpailuihin ovat jo kokeneita konkareita: Joni Kolari ja Pyry Heiskanen ovat kumpikin osallistuneet jo viime syksynä aikuisten MM-kilpailuihin, ja siellä Joni selvitti tiensä toiselle kierrokselle ja Pyry peräti kolmannelle kierrokselle. Molemmilla on jo olemassa pistesijoituskin nuorten EM-kilpailuista. Monta hyvää päänahkaa ovat siis molemmat pojat jo aiemmin saavuttaneet. Joni osallistuu U21 -60 kg sarjaan ja Pyry U21 -84kg sarjaan.

Molempien ottelijoiden kisaviimeistelyt kärsivät hieman pienestä flunssasta, mutta nyt Joni ja Pyry ovat hyvässä iskussa. Jos kaikki menee hyvin, molemmilla on mahdollisuudet vaikka mitalitaistoon asti. Joni “Salama” Kolarin vahvimmat aseet ottelussa ovat nopeat ja ketterät jalkatekniikat sekä ennakkoluuloton taisteluasenne. Pyry “Viikinki” Heiskanen taas napsii pisteensä helpoiten ulottuvilla käsitekniikoillaan.

Kolari ja Heiskanen ovat tällä hetkellä urheilukoulussa, joka on mahdollistanut erinomaisen valmistautumisen kilpailuihin ja harjoittelun yleensä. Heidät on myös valittu edustamaan maaliskuisiin senioreiden EM-kilpailuihin Istanbuliin sekä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Islantiin huhtikuussa.

Lahden Karaten kataedustajat lähtevät nuorten EM-kilpailuhin ennätyssuurella joukolla, kaikki Suomen katasarjojen edustajat ovat Lahtelaisia. Katasarjoissa kilpaillaan vastustajia vastaan esittämällä ennaltamäärätty liikesarja, joka kuvaa taistelua kuviteltuja vastustajia vastaan.

Tuomarit arvioivat kilpailijoiden teknistätaitoa suorittaa katat oikean muodon mukaan, tekniikoiden voimantuottoa, kilpailijan taistelua ja todenmukaista toimivuutta sekä urheilullisuutta. Tuomarit äänestävät suoritusten jälkeen voittajan, joka jatkaa kilpailussa eteenpäin.

Nuorimpien sarjojen edustajia ovat 14-15 -vuotiaiden kadettisarjojen Bess Mänty tytöissä ja Björn Kulovuori pojissa. Viimeistelyleirit ja -kilpailut ovat menneet mainiosti kumpienkin osalta ja kilpailuhin lähdetään hakemaan pistesijoituksia ja kokemusta tuleviin arvokilpailuihin.

Tyttöjen 16-17 -vuotiaiden juniori katasarjaan lähtee juuri 18-vuotta täyttävä Lotta Tamminen.
Lotalle arvokilpailut ovat tuttuja ja nyt haetaan kovasta sarjasta otteluvoittoja, pistesija on realistinen kunhan ottelukaavion arvonnassa on hivenen onnea myöten. Lotta on kuluneella kaudella kärsinyt liikarasituksen tuomasta jäykkyydestä, mutta kilpailukunto on parantunut suunnitelman mukaan kisoja kohden.

Kataryhmän konkari Nea Mänty kataa alle 21 -vuotiaiden sarjassa. Sarjan edustajat ovat jo tasoltaan hyvin lähellä aikuisten tasoa ja jokainen otteluvoitto on jo hyvä saavutus. Nea lähtee kisoihin taistelemaan mahdollisimman hyvästä sijoituksesta. Nea katasi edellisenä viikonloppuna hopeaa Tallinnan Edu cupissa, joka toimi hyvänä viimeistelykilpailuna maajoukkueleirin ohella tuleviin kilpailuihin.

Lahden Karatesta lähtee edustamaan myös tyttöjen katajoukkue 14-17 -vuotiaiden sarjaan.
Katajoukkueessa joukkue (kolme kilpailijaa) suorittavat katan samaan aikaan.
Kata arvostellaan muuten samoin perustein kuin henkilökohtaisessakin katassa, mutta lisänä on joukkueen yhdenaikainen suoritus.

Mitaliotteluissa katan jälkeen lisäksi suoritetaan myös katabunkai, jossa joukkueen jäsenet esittävät realistisen taistelun toisiaan vastaan josta on nähtävissä mitä katassa tapahtuu.

Katajoukkueeseen kuuluu Bess Mänty, Pihla-Maaria Holmlund ja Heta Virkkunen. Joukkuearvokilpailu on tytöille ensimmäinen ja kilpailuhin lähdetään odottavin tunnelmin haastamaan euroopan kärkijoukkueita. Yhdenaikaisuuteen on kiinnitetty hyvin paljon huomiota treenatessa, sillä eriaikaisuus erottuu helposti joukkuekatassa ja saattaa olla hyvinkin ratkaiseva tekijä tuomareiden äänestyksessä.

Kataedustajat ovat selvinneet ilman loukkaantumisia ja harjoitukset ovat menneet odotusten mukaisesti, joten pistesijat ovat hyvinkin mahdollisia. Mitaleille tarvitaan jo erittäin hyvät ottelukaaviot ja nappisuorituksia.

Mukana kisareissulla Lahden Karatesta on myös kansainvälisenä tuomarina Pirkko Heinonen ja katamaajoukkuevalmentajana Mika Virkkunen.

Ajankohta:
01.02.2015 (All day)

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://www.lahdenkarate.fi/2015/02/03/lahdesta-suuri-joukkue-edustamaan-karaten-nuorten-em-kilpailuihin/

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käytättäjäkokemuksen parantamiseksi. This website uses cookies to improve your experience. Hyväksy painamalla OK / Accept with pushing OK. Lisätietoja/More Information

Tällä verkkosivustolla voidaan käyttää ns. evästeitä ("cookies") palvelun käytön seurantaan, kohdennetun mainonnan tuottamiseen ja mainonnan tehon mittaamiseen. Lisäksi evästeiden avulla kerättyjä tietoja, mikäli evästeessä on esim. käyttäjän sähköpostiosoite, voidaan luovuttaa käytettäväksi suoramarkkinoinnissa huomioiden henkilön erikseen mahdollisesti antaman voimassaolevan sähköisen suoramarkkinoinnin sallivan luvan. Eväste on lyhyt tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän kiintolevylle. Evästeiden avulla Palveluntarjoaja voi kehittää palveluaan entistä asiakasystävällisemmäksi ja tarjota asiakkailleen kohdennettuja tuotesuosituksia, tarjouksia ja etuja. Käyttäjän verkkoselain todennäköisesti hyväksyy evästeet oletusasetuksin, mutta käyttäjä voi myös torjua evästeiden käytön oman selaimen asetuksista tai poistamalla evästeet selaimestaan palvelun käytön jälkeen. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista saa selaimen valmistajan ohjeista. Verkkopalveluun sisältyvät palvelut voivat kuitenkin edellyttää evästeiden hyväksymisen toimiakseen.
Lue lisää verkkosivujen tietosuojakäytännöstä: Verkkosivujen tietosuojakäytäntö.
Evästeiden kieltäminen saattaa estää lahdenkarate.fi - sivuston toiminnan.


  On this website can be used as a so-called Cookies, to monitor the use of the service, to produce targeted advertising and to measure advertising effectiveness. In addition, the information collected through cookies, for example, if a cookie has the user's e-mail address, may be handed over for use taking into account the direct marketing of existing electronic direct marketing person individually possibly by allowing the permit. A cookie is a small text file that a Web server stores the user's hard disk. Cookies enable a service provider to develop its services more customer-friendly and provide customers with targeted product recommendations, promotions and benefits. The user's Web browser is likely to automatically accept cookies, but the user can also combat the use of cookies in your browser settings, or by removing cookies from their browser after the service to use. For more information of proprietary operating instructions of your browser manufacturer's instructions. However, the services included in the Web service may require the adoption of cookies to function.
More Info of Privacy Policy: Privacy Policy.
Denial of cookies may prevent lahdenkarate.fi-site activities. ----

Sulje/Close