Juhlaleirin tunnelmia

Elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettiin Lahden Karaten 35 -vuotisjuhlaleiri jonka valmentaksi saimme Sensei Junior Lefeverin Belgiasta.

Leirille osallistui yhteensä lähes sata suomalaista karaten harrastajaa joista suurin osa kuului Suomen karaliiton maajoukkueeseen.

Leiri oli todella antoisa ja opetus todella arvokasta varsinkin kilpailullisesta näkökulmasta katsottuna.

Opetuksessa korostui tekniikoiden toteuttaminen mahdollisimman tehokkaasti ja räjähtävästi ilman ylimääräisiä liikkeitä.
“Perustekniikan” osaaminen ja harjoittaminen oikein on yksi tärkeimpiä asioita niin katassa kuin kumitessakin.

Sensein sanoma ja opetus oli ettei kataa ja kumitea pidä eriyttää liiaksi, kummissakin pätee täysin samat perusperiaatteet ja kummatkin ovat vain osa karatea.

Kataharjoittelussa käytiin paljon katabunkaita läpi, jolla varmistetaan tekniikoiden tarkoituksen ymmärtäminen ja vältetään tekniikan “esittäminen” ilman että tekemisessä välittyy taistelu ja katan ymmärrys.
Kata on taistelua kuten kumitekin, tekniikoiden valmistuminen sekä voimantuotto pitää tapahtua räjähtävästi “heti”.

Kumiteharjoituksissa painotettiin tekniikan ulottuvuutta, lantion sekä ylävartalon kääntämistä pitkälle niin että keskivartalon ja jalkojen tuki säilyy koko tekniikan ajan.

Ylimääräisten askelien/liikkeiden poistaminen niin että liike(hyökkäys/puolustus) on välittömästi valmis ja jalkojen tuki säilyy aina jolla varmistetaan jatkotekniikoiden(tai puolustaminen) tekeminen hyvästä asennosta.

Takajalka pitää seurata etujalkaa välittämästi, jolloin on valmius jatkaa hyökkäystä tai vaikka vaihtaa liikkeen suuntaa.

Linjan siirroilla on tärkeä yhteys hyökkäyksen sekä puollustamiseen onnistumiseen. Hyökkäys oikeasta kulmasta/suunnasta vaikeuttaa vastustajan puollustamista ja helpottaa hyökkäyksen osumista kohteeseen.

Hyökätessä yhdistelmätekniikalla ei saa nousta ylös suoralle jalalle vaan pysytään alhaalla, jotta liike saa jatkuvuutta kun pystytään ponnistamaan tarvittaessa koukistuneen jalan avulla. Suoralla jalalla ei voi ponnistaa…

Tekniikoiden toteuttaminen “oikean perustekniikan” pohjalta takaa maksimaalisen voiman- ja nopeudentuoton hallitusti, jolloin ottelussakaan tuomareiden ei tarvitse miettiä oliko tekniikka pisteen arvoisesti suoritettu.

Omia mietteitä leirin annista:

Perusharjoittelu oikein antaa edellytykset menestyä niin katassa kuin kumitessakin, joten malttia tekniikoiden/perustekniikan harjoitteluun niin että tekniikat pystytään suorittamaan oikein ja sen jälkeen lisätään vauhtia ja räjähtävyyttä kun tekniikka pysyy hallussa. Toistomäärien pitää olla suuria ja aina oikein tehtyjä, jotta ajan kuluessa tekeminen siirtyy “lihasmuistiin” ja tulee suoritettua optimaalisesti aina.

Tekniikoiden suorittamista tulee nopeuttaa mahdollisuuksien mukaan tarkoittaen ajotusta, ylimääräisten askeleiden poistamista, turhia hakuja/liikeitä karsien.

Kriittisyyttä tekniikoiden suorittamiseen ja keskivartalon tukeen, Hara(keskivartalo/vatsa, keskipiste) on tekniikan keskus, joka antaa räjähtävän impulssin kumpaankin suuntaan: jalat(tatami) ja kädet(lyönnissä kohteeseen asti) toisin sanoen ylös- ja alaspäin.

Lahden Karatella on erinomaiset edellytykset kehittää tulevia huippukilpailijota ja karatekoja, koska Sensei Junior Lefeverin opetus oli pääpiirteittäin täysin samaa mitä olemme jo oppineet useamman vuosikymmenen ajan Sensei Kiiskilän ja Helmisen ansiosta, nykyisen valmennusvaliokunnan jatkaessa samalla linjalla.

Kun tekniikat tehdään maksimaalisella voiman ja nopeuden tuotolla sekä hallinnalla niin samat fysikaaliset säännöt pakottavat niiden tekemisen tietyllä tavalla tyylisuunnasta riippumatta.

Toivon leirillä olleiden ottavan oppia tekniikoiden oikein suorittamisesta ja panostamista perusasioihin, jonka jälkeen on helppo jatkaa kohti suurempia tavoitteita.

Uskon ja toivon että tulemme jatkossakin saamaan arvokasta oppia Sensei Junior Lefeveriltä ja pystymme järjestämään useampia vastaavia leirejä.

Ajankohta:
29.08.2014 (All day)

 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://www.lahdenkarate.fi/2014/09/01/juhlaleirin-tunnelmia/

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käytättäjäkokemuksen parantamiseksi. This website uses cookies to improve your experience. Hyväksy painamalla OK / Accept with pushing OK. Lisätietoja/More Information

Tällä verkkosivustolla voidaan käyttää ns. evästeitä ("cookies") palvelun käytön seurantaan, kohdennetun mainonnan tuottamiseen ja mainonnan tehon mittaamiseen. Lisäksi evästeiden avulla kerättyjä tietoja, mikäli evästeessä on esim. käyttäjän sähköpostiosoite, voidaan luovuttaa käytettäväksi suoramarkkinoinnissa huomioiden henkilön erikseen mahdollisesti antaman voimassaolevan sähköisen suoramarkkinoinnin sallivan luvan. Eväste on lyhyt tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän kiintolevylle. Evästeiden avulla Palveluntarjoaja voi kehittää palveluaan entistä asiakasystävällisemmäksi ja tarjota asiakkailleen kohdennettuja tuotesuosituksia, tarjouksia ja etuja. Käyttäjän verkkoselain todennäköisesti hyväksyy evästeet oletusasetuksin, mutta käyttäjä voi myös torjua evästeiden käytön oman selaimen asetuksista tai poistamalla evästeet selaimestaan palvelun käytön jälkeen. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista saa selaimen valmistajan ohjeista. Verkkopalveluun sisältyvät palvelut voivat kuitenkin edellyttää evästeiden hyväksymisen toimiakseen.
Lue lisää verkkosivujen tietosuojakäytännöstä: Verkkosivujen tietosuojakäytäntö.
Evästeiden kieltäminen saattaa estää lahdenkarate.fi - sivuston toiminnan.


  On this website can be used as a so-called Cookies, to monitor the use of the service, to produce targeted advertising and to measure advertising effectiveness. In addition, the information collected through cookies, for example, if a cookie has the user's e-mail address, may be handed over for use taking into account the direct marketing of existing electronic direct marketing person individually possibly by allowing the permit. A cookie is a small text file that a Web server stores the user's hard disk. Cookies enable a service provider to develop its services more customer-friendly and provide customers with targeted product recommendations, promotions and benefits. The user's Web browser is likely to automatically accept cookies, but the user can also combat the use of cookies in your browser settings, or by removing cookies from their browser after the service to use. For more information of proprietary operating instructions of your browser manufacturer's instructions. However, the services included in the Web service may require the adoption of cookies to function.
More Info of Privacy Policy: Privacy Policy.
Denial of cookies may prevent lahdenkarate.fi-site activities. ----

Sulje/Close