Kataseminaarin referointia

Yoshimi Inoue 8.Dan JKF piti puhuttelevan seminaarin josta oli antia niin kilpailijoille, tuomareille kuin perusharrastajilllekin.

Seminaarissa keskityttiin viiteen tärkeään asiaan jotka koskevat karatea tyylisuunnista riipumatta.

 1. Keho
  -fysiikka
  -tekniikka
 2. Ajoitus
  -liike
  -tekniikan ja liikkeen yhdistyminen
 3. “Yksi jalka”
  -tekniikka tehdään ajatellen vain toista jalkaa, jolloin voimantuotto saadaan oikein tekniikkaan
 4. Ruoska / rentous
  -jännittyneestä tilasta ei voi toimia nopeasti ja tehokkaasti
 5. “Venyttävä/räjähtävätekniikka ”
  -tekniikan tulee mennä kohteeseen ilman jännitystä ja turhaa puristamista.

1 Tekniikan pitää olla kohteessa 0,2 sekunnin aikana, joka vastaa silmänräpäytystä, jotta tämä on mahdollista tekniikan tulee olla suoraviivaista ilman kiertoliikkeitä ja ylimääräisiä hakuja!
Fysiikan pitää tukea tekniikkaa ja rentous sekä kohde on kokoajana läsnä.

Harjoitellessa mielen pitää olla kokoajana täysillä mukana muutoin kehitystä ei tapahdu ja treenaaminen on vain “fyysistä” sama kuin kävisin esim. lenkillä, hyöty karateen jää vähäiseksi ilman mieltä.

Tekninenharjoittelu suoraviivaisesti oikein, ajatuksena tekniikan toteuttaminen kohteeseen mahdollisimman nopeasti pitää olla tarkoitus niin katassa, ottelussa kuten taistelussa yleensäkin.

2 Ajoitus

Tekniikan ja liikkeen synkronisointi, tekniikan pitää olla valmis viimeistään kun liike on perillä “valmis heti”.
Tekniikka on tärkeässä osassa tekemistä ja liikettä, fyysisenharjoittelun sekä tekniikan yhteentoimiminen hallitusti. Pelkkä fyysinen voima, nopeus yms. ei riitä mikäli tekniikkaa ei suoriteta oikein.

3 Yksi jalka

Tulee tietää kummalta jalalta voima siirtyy tekniikkaan esim. Kibadachi gedanbaraissa vastakkaiselta/takajalalta voima tulee tekniikkaan. Yritä unohtaa etujalka mielessä ja keskity vain takajalkaan kuitenkin asennon säilyessä oikeana ja pidä painopiste keskellä kehoa kantapäiden päällä.

4 Ruoska/rentous

Rentouta olkapäät, seiso kantapäillä ei päkiöillä. Laske olkapäät eteen rennoksi alas jolloin olkapäissä on liikelaajuutta(ei taaksepäin rinta rottingilla). Hengitys ja jännitys ei saa hidastaa liikettä, tee tekniikka “hymyssäsuin” hengityksen kulkiessa vapaasti avoimen suun kautta.
Esim. Uraken käsi ja olkapäät rentoina ilman jäännitystä, lantio heittää tekniikan perille (ei käsi edellä jännittäen).

5 Venytä tekniikka räjähtävän nopeasti ja vapaasti kohteeseen

Tekniikka lähtee rennoilla olkapäillä haun kautta kohteeseen, jännittämättä lihaksia kasaan tekniikan lopussa/matkalla. Tekniikka “venytetään” kohteeseen johon se pysähtyy heti “ilman jarrua”.

Tekniikoiden haut tulee olla aina oikealla linjalla ilman jännitystä ja kiertoliikkeitä, lähdössä on kohde ja matkalla tapahtuma(ei “takki auki”, jolloin taistelu loppuu häviöön), jonka jälkeen tekniikka/osuma joka pysähtyy välittömästi.

Taistelu/bunkai pitää näkyä kaikessa tekemisessä.

Ajatellaan esim. Kokutsudachi chutoukea: lähdössä kohde, “haku” on jo ensimmäinen tekniikka/torjunta ja sen jälkeen chutouke viimeistelee torjunnan.
Askeleella eteenpäin tehty chutouke ei ehdi perille jos ajatellaan vain tekniikan loppua, vastustaja on ehtinyt jo hyökätä ja liikkuminen on mahdotonta. Haku on jo torjunta hyökkäykseen, jonka jälkeen on aikaa liikkua ja viimeistellä tekniikka.

Lahden Karatesta oppia oli mukana ammentamassa Björn Kulovuori ja allekirjoittanut, seminaari vahvisti näkemystämme ja oikeansuuntaista opetusta seurassamme.

Suomennokset eivät välttämättä vastaa täysin seminaarissa käytyjä asioita, mutta uskoisin että näistä selviää kuitenkin pääasia.

Ajankohta:
12.03.2014 – 23:15

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://www.lahdenkarate.fi/2014/03/13/kataseminaarin-referointia/

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käytättäjäkokemuksen parantamiseksi. This website uses cookies to improve your experience. Hyväksy painamalla OK / Accept with pushing OK. Lisätietoja/More Information

Tällä verkkosivustolla voidaan käyttää ns. evästeitä ("cookies") palvelun käytön seurantaan, kohdennetun mainonnan tuottamiseen ja mainonnan tehon mittaamiseen. Lisäksi evästeiden avulla kerättyjä tietoja, mikäli evästeessä on esim. käyttäjän sähköpostiosoite, voidaan luovuttaa käytettäväksi suoramarkkinoinnissa huomioiden henkilön erikseen mahdollisesti antaman voimassaolevan sähköisen suoramarkkinoinnin sallivan luvan. Eväste on lyhyt tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän kiintolevylle. Evästeiden avulla Palveluntarjoaja voi kehittää palveluaan entistä asiakasystävällisemmäksi ja tarjota asiakkailleen kohdennettuja tuotesuosituksia, tarjouksia ja etuja. Käyttäjän verkkoselain todennäköisesti hyväksyy evästeet oletusasetuksin, mutta käyttäjä voi myös torjua evästeiden käytön oman selaimen asetuksista tai poistamalla evästeet selaimestaan palvelun käytön jälkeen. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista saa selaimen valmistajan ohjeista. Verkkopalveluun sisältyvät palvelut voivat kuitenkin edellyttää evästeiden hyväksymisen toimiakseen.
Lue lisää verkkosivujen tietosuojakäytännöstä: Verkkosivujen tietosuojakäytäntö.
Evästeiden kieltäminen saattaa estää lahdenkarate.fi - sivuston toiminnan.


  On this website can be used as a so-called Cookies, to monitor the use of the service, to produce targeted advertising and to measure advertising effectiveness. In addition, the information collected through cookies, for example, if a cookie has the user's e-mail address, may be handed over for use taking into account the direct marketing of existing electronic direct marketing person individually possibly by allowing the permit. A cookie is a small text file that a Web server stores the user's hard disk. Cookies enable a service provider to develop its services more customer-friendly and provide customers with targeted product recommendations, promotions and benefits. The user's Web browser is likely to automatically accept cookies, but the user can also combat the use of cookies in your browser settings, or by removing cookies from their browser after the service to use. For more information of proprietary operating instructions of your browser manufacturer's instructions. However, the services included in the Web service may require the adoption of cookies to function.
More Info of Privacy Policy: Privacy Policy.
Denial of cookies may prevent lahdenkarate.fi-site activities. ----

Sulje/Close