Pirkko Heinonen tuomaroi maailman huipulle

Pariisin Bercyssä 21.-25.11.2012 käytyjen Karaten maailmanmestaruuskilpailujen yhteydessä järjestettiin tuomarikurssi, jonne osallistui 160 kumitetuomarikokelasta (ottelu) ja 68 katatuomarikokelasta (liikesarja).

Heinonen osallistui pelkästään kumitetuomarikokeisiin, sillä hänellä oli jo ennestään korkeimmat mahdolliset katatuomarilisenssit. Tuomarikurssi alkoi jo viikkoa ennen kilpailuja, eli 15.11. Luennon ja teoriakokeen lisäksi oli käytännön koe, jossa korkeinta lisenssiä yrittävä Heinonen näytti osaamistaan kuudessa ottelussa. Kokeet menivät nappiin, sillä Pirkko pisteytettiin koko 160 tuomarikokelaan ryhmän parhaaksi. Kurssin tuloksena Heinoselle myönnettiin WKF (World Karate Federation) Karate Referee –lisenssi, mikä tarkoittaa korkeinta tuomariarvoa katassa sekä kumitessa ja oikeuttaa tuomaroimaan kaikissa maailmanliiton arvokilpailuissa.

Uuden lisenssin myötä Heinonen pääsikin tuomaroimaan runsaasti kilpailupäivien aikana.

Sekä maanosan liiton että maailmanliiton tasolla ottelutuomarijärjestelmä on neliportainen, ja suoritettava molemmissa erikseen. Kaksi ensimmäistä porrasta ovat kulmatuomarilisenssejä ja kaksi korkeinta ovat päätuomarilisenssejä. Lisenssit on suoritettava järjestyksessä ja Heinonen suoritti ne minimiajassa, mikä on neljä vuotta.

Katan tuomarijärjestelmä on kaksiportainen. Kokelaista naisia on alle 10 prosenttia. Suomesta oli kurssilla myös toinen naistuomari, Tapanilan Erää edustava Maija Laaksonen, joka suoritti ensimmäiset kulmatuomarilisenssit sekä katassa että kumitessa.

Pariisin maailmanmestaruuskilpailuissa kisakatsomo oli jo kesällä loppuunmyyty, ja valtavan hallin 12 000 paikkaa olivat viikonloppuna täynnä. Karate pyrkii voimakkaasti vuoden 2020 olympialaisiin, ja laji onkin maailman viidenneksi suosituin urheilulaji ja nyt kovassa nosteessa.

Ajankohta:
27.11.2012 – 08:30

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://www.lahdenkarate.fi/2012/11/27/pirkko-heinonen-tuomaroi-maailman-huipulle/

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käytättäjäkokemuksen parantamiseksi. This website uses cookies to improve your experience. Hyväksy painamalla OK / Accept with pushing OK. Lisätietoja/More Information

Tällä verkkosivustolla voidaan käyttää ns. evästeitä ("cookies") palvelun käytön seurantaan, kohdennetun mainonnan tuottamiseen ja mainonnan tehon mittaamiseen. Lisäksi evästeiden avulla kerättyjä tietoja, mikäli evästeessä on esim. käyttäjän sähköpostiosoite, voidaan luovuttaa käytettäväksi suoramarkkinoinnissa huomioiden henkilön erikseen mahdollisesti antaman voimassaolevan sähköisen suoramarkkinoinnin sallivan luvan. Eväste on lyhyt tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän kiintolevylle. Evästeiden avulla Palveluntarjoaja voi kehittää palveluaan entistä asiakasystävällisemmäksi ja tarjota asiakkailleen kohdennettuja tuotesuosituksia, tarjouksia ja etuja. Käyttäjän verkkoselain todennäköisesti hyväksyy evästeet oletusasetuksin, mutta käyttäjä voi myös torjua evästeiden käytön oman selaimen asetuksista tai poistamalla evästeet selaimestaan palvelun käytön jälkeen. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista saa selaimen valmistajan ohjeista. Verkkopalveluun sisältyvät palvelut voivat kuitenkin edellyttää evästeiden hyväksymisen toimiakseen.
Lue lisää verkkosivujen tietosuojakäytännöstä: Verkkosivujen tietosuojakäytäntö.
Evästeiden kieltäminen saattaa estää lahdenkarate.fi - sivuston toiminnan.


  On this website can be used as a so-called Cookies, to monitor the use of the service, to produce targeted advertising and to measure advertising effectiveness. In addition, the information collected through cookies, for example, if a cookie has the user's e-mail address, may be handed over for use taking into account the direct marketing of existing electronic direct marketing person individually possibly by allowing the permit. A cookie is a small text file that a Web server stores the user's hard disk. Cookies enable a service provider to develop its services more customer-friendly and provide customers with targeted product recommendations, promotions and benefits. The user's Web browser is likely to automatically accept cookies, but the user can also combat the use of cookies in your browser settings, or by removing cookies from their browser after the service to use. For more information of proprietary operating instructions of your browser manufacturer's instructions. However, the services included in the Web service may require the adoption of cookies to function.
More Info of Privacy Policy: Privacy Policy.
Denial of cookies may prevent lahdenkarate.fi-site activities. ----

Sulje/Close