Terveisiä Malesian tropiikista

Junioreiden ja kadettien MM-kilpailut käytiin Malesian Melakassa 13.-16.10.2011. Viikko ennen kisoja järjestettin perinteisesti tuomarikurssi, jonne osallistuin kumitetuomarilisenssiäni korottamaan. Matkaan lähti seitsenhenkinen joukkue, johon lisäkseni kuului kolme urheilijaa (Emma Aronen, Michael Wood ja Helena Kuusisto), valmentajat Sari Laine ja Kai Keinänen sekä tuomarina Anssi Kaltevo.
Pitkä lentomatka Amsterdamin kautta sujui aika mukavasti, pääosin nukkuessa. Kuala Lumpurista jatkoimme vielä matkaa 140 km:n päässä sijaitsevaan Melakan kaupunkiin, joka isännöi kisoja. Minä matkasin suora päätä tuomarikurssin rekisteröintiin, ja vasta pitkällisen jonotuksen jälkeen pääsin hotellille lepäämään.
Ryhmäjaossa minulla oli onnea, sillä pääsin ensimmäiseen ryhmään, ja jo seuraavana päivänä pääsin suorittamaan sekä teoriaosuuden että käytännön tuomarointikokeen. Näin minulle jäi ruhtinaalliset kolme vapaata päivää tutustu anähtävyyksiin ja nauttia päiväntasaajan polttavasta auringosta, niin ja tietysti shoppailla vähän…
Koetulokset julkistettiin keskiviikkona, ja silloin sain toiseksi korkeimman Referee B-päätuomarilisenssin! Vielä ei kuitenkaan voinut kokonaan huokaista, sillä kilpailupäivien aikana on mahdollista jo heti menettää ansaittu lisenssi, jos virheitä tulee tehdyksi. Kisat menivät kuitenkin hienosti, pääsin tuomaroimaan aika paljon, jopa keräilyotteluita päätuomarina. Lisäksi pääsin ensimmäistä kertaa tuomariksi MM-katafinaalin.Kisojen jälkeen saimme diplomit suorituksistamme.
Suomelle tuli myös hyvää kilpailumenestystä Porin Shotokanin Helena Kuusiston taistellessa upeasti tiensä pronssiotteluun asti, ja voittaen mm. hallitsevan Euroopan mestarin! Valitettavasti pronssiottelun Helena hävisi tuomariäänestyksellä.
WKF hyväksyi kongressissaan myös uudet ottelusäännöt, jotka virallisesti astuvat voimaan 1.1.2012. Suomessa otamme uudet säännöt käyttöön kuitenkin jo ennakkoon omissa kansallisissa kilpailuissamme 5.11. Seuraavaksi Maailman Karateliitossa työn alle pääsevät katasäännöt, joiden uudistaminen käynnistettiin jo.
Minä sain tehtäväkseni kääntää uudet kumiten kilpailusäännöt Suomen kielelle, ja sen työn aloitan heti, kunhan matkaväsymyksestä ja aikaerorasituksesta hieman toivun!

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://www.lahdenkarate.fi/2011/10/19/terveisia-malesian-tropiikista/

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käytättäjäkokemuksen parantamiseksi. This website uses cookies to improve your experience. Hyväksy painamalla OK / Accept with pushing OK. Lisätietoja/More Information

Tällä verkkosivustolla voidaan käyttää ns. evästeitä ("cookies") palvelun käytön seurantaan, kohdennetun mainonnan tuottamiseen ja mainonnan tehon mittaamiseen. Lisäksi evästeiden avulla kerättyjä tietoja, mikäli evästeessä on esim. käyttäjän sähköpostiosoite, voidaan luovuttaa käytettäväksi suoramarkkinoinnissa huomioiden henkilön erikseen mahdollisesti antaman voimassaolevan sähköisen suoramarkkinoinnin sallivan luvan. Eväste on lyhyt tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän kiintolevylle. Evästeiden avulla Palveluntarjoaja voi kehittää palveluaan entistä asiakasystävällisemmäksi ja tarjota asiakkailleen kohdennettuja tuotesuosituksia, tarjouksia ja etuja. Käyttäjän verkkoselain todennäköisesti hyväksyy evästeet oletusasetuksin, mutta käyttäjä voi myös torjua evästeiden käytön oman selaimen asetuksista tai poistamalla evästeet selaimestaan palvelun käytön jälkeen. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista saa selaimen valmistajan ohjeista. Verkkopalveluun sisältyvät palvelut voivat kuitenkin edellyttää evästeiden hyväksymisen toimiakseen.
Lue lisää verkkosivujen tietosuojakäytännöstä: Verkkosivujen tietosuojakäytäntö.
Evästeiden kieltäminen saattaa estää lahdenkarate.fi - sivuston toiminnan.


  On this website can be used as a so-called Cookies, to monitor the use of the service, to produce targeted advertising and to measure advertising effectiveness. In addition, the information collected through cookies, for example, if a cookie has the user's e-mail address, may be handed over for use taking into account the direct marketing of existing electronic direct marketing person individually possibly by allowing the permit. A cookie is a small text file that a Web server stores the user's hard disk. Cookies enable a service provider to develop its services more customer-friendly and provide customers with targeted product recommendations, promotions and benefits. The user's Web browser is likely to automatically accept cookies, but the user can also combat the use of cookies in your browser settings, or by removing cookies from their browser after the service to use. For more information of proprietary operating instructions of your browser manufacturer's instructions. However, the services included in the Web service may require the adoption of cookies to function.
More Info of Privacy Policy: Privacy Policy.
Denial of cookies may prevent lahdenkarate.fi-site activities. ----

Sulje/Close