Pirkon raportti Paris openista

Paris Open

15.-16.1.2011

Pariisi, Ranska

Uudet säännöt

Pariisin avoimissa kilpailuissa testattiin uusia sääntöjä. Virallisesti uudet säännöt otetaan käyttöön aikaisintaan v. 2012, mutta epävirallisesti niitä vielä testataan useissa Euroopan kilpailuissa.

HUOM! vartalosuoja on nyt jo pakollinen kaikissa sarjoissa (kadetit, juniorit, seniorit). Kasvomaski on pakollinen kadettien sarjoissa.

Yleistä

Testasimme elektronisia kulmatuomarin lippuja. Niiden varressa on nappi, jota kulmatuomari painaa heti, kun hän havaitsee PISTEsuorituksen. Lippujen toiminta perustuu 1 sekunnin mittaiseen aikaikkunaan, joka avautuu kun yksikin tuomari painaa nappia. Jos sekunnin kuluessa toinenkin kulmatuomari painaa nappia, kuuluu äänimerkki. Ääni ilmaisee päätuomarille, että vähintään kaksi kulmatuomaria ehdottaa pistettä, ja silloin päätuomarin tulee pysäyttää ottelu. Tämän jälkeen kulmatuomarit ilmaisevat lipuilla pisteen arvon (ippon, nihon, sanbon), ja päätuomari antaa pisteen.

Lippujen käyttö näin edellyttää kulmatuomarilta nopeutta, koska jos signaalit eivät synny sekunnin kuluessa, ei tule äänimerkkiä.

Kumite

-jokaisessa ottelussa on päätuomarin ja välitystuomarin lisäksi neljä kulmatuomaria. Päätuomari voi liikkua tatamilla tai sen ulkopuolella missä tahansa.

-huoltajien paikka on kulmatuomareiden 2 ja 3 puolella, eli aloitustilanteessa päätuomaria vastapäätä

-jotta päätuomari voi antaa pisteen, täytyy hänellä olla vähintään kahden kulman tuki (ks. edellä kohta yleistä). Päätuomari voi myös itse pysäyttää ottelun ehdottaakseen pistettä, mutta sen voi antaa vain, jos kaksi kulmaa on samaa mieltä.

-jos kaksi kulmaa liputtaa pistettä akalle ja kaksi aolle, päätuomari antaa molemmat

  • jos toinen kulmatuomari liputtaa esim. ipponia ja toinen sanbonia samalle kilpailijalle, päätuomari antaa aina alemman pisteen
  • jos kaksi kulma ehdottaa varoitusta ja kaksi kulmaaehdottaa pistettä samalle kilpailijalle, päätuomari voi päättää, kumman antaa. Näissä kulmatuomari ei käytä nappia, vaan liputtaa perinteiseen tapaan.
  • päätuomari katsoo pääasiassa varoituksia. Myös kulmatuomari voi ehdottaa varoitusta, mutta päätuomari voi jälleen antaa varoituksen vain, jos siihen on kahden kulman tuki.
  • varoituksista ei anneta enää hyvityspisteitä vastustajalle? hansoku annetaan kuten ennenkin
  • viimeisen kymmenen sekunnin aikana tapahtuneesta ottelun välttämisestä (jogai, repiminen, kiertäminen ym.) annetaan suoraan hansoku-chui aina riippumatta siitä, onko ottelun välttäminen tarkoituksellista vai ei

 

-jos ottelijat eivät ottele aktiivisesti, heille annetaan kat. 2 huomautus n. 30 sek. kuluttua

-Hantei-tilanteessa kaikki äänestävät, jolloin päätuomarin ei tarvitse käyttää ratkaisevaa ääntään. Hantei-tilanteessa nostetaan vain lippu, ei paineta nappia.

-jos tarvitaan lääkäriä, hän hoitaa kilpailijaa aina tatamin ulkopuolella

 

Kata

Katassa ei käytetty shitei -kierroksia.

Liite: Paris Open 2011.pdf

Ajankohta:
18.01.2011 – 22:30

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://www.lahdenkarate.fi/2011/01/18/pirkon-raportti-paris-openista/

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käytättäjäkokemuksen parantamiseksi. This website uses cookies to improve your experience. Hyväksy painamalla OK / Accept with pushing OK. Lisätietoja/More Information

Tällä verkkosivustolla voidaan käyttää ns. evästeitä ("cookies") palvelun käytön seurantaan, kohdennetun mainonnan tuottamiseen ja mainonnan tehon mittaamiseen. Lisäksi evästeiden avulla kerättyjä tietoja, mikäli evästeessä on esim. käyttäjän sähköpostiosoite, voidaan luovuttaa käytettäväksi suoramarkkinoinnissa huomioiden henkilön erikseen mahdollisesti antaman voimassaolevan sähköisen suoramarkkinoinnin sallivan luvan. Eväste on lyhyt tekstitiedosto, jonka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän kiintolevylle. Evästeiden avulla Palveluntarjoaja voi kehittää palveluaan entistä asiakasystävällisemmäksi ja tarjota asiakkailleen kohdennettuja tuotesuosituksia, tarjouksia ja etuja. Käyttäjän verkkoselain todennäköisesti hyväksyy evästeet oletusasetuksin, mutta käyttäjä voi myös torjua evästeiden käytön oman selaimen asetuksista tai poistamalla evästeet selaimestaan palvelun käytön jälkeen. Lisätietoja selainkohtaisista käyttöohjeista saa selaimen valmistajan ohjeista. Verkkopalveluun sisältyvät palvelut voivat kuitenkin edellyttää evästeiden hyväksymisen toimiakseen.
Lue lisää verkkosivujen tietosuojakäytännöstä: Verkkosivujen tietosuojakäytäntö.
Evästeiden kieltäminen saattaa estää lahdenkarate.fi - sivuston toiminnan.


  On this website can be used as a so-called Cookies, to monitor the use of the service, to produce targeted advertising and to measure advertising effectiveness. In addition, the information collected through cookies, for example, if a cookie has the user's e-mail address, may be handed over for use taking into account the direct marketing of existing electronic direct marketing person individually possibly by allowing the permit. A cookie is a small text file that a Web server stores the user's hard disk. Cookies enable a service provider to develop its services more customer-friendly and provide customers with targeted product recommendations, promotions and benefits. The user's Web browser is likely to automatically accept cookies, but the user can also combat the use of cookies in your browser settings, or by removing cookies from their browser after the service to use. For more information of proprietary operating instructions of your browser manufacturer's instructions. However, the services included in the Web service may require the adoption of cookies to function.
More Info of Privacy Policy: Privacy Policy.
Denial of cookies may prevent lahdenkarate.fi-site activities. ----

Sulje/Close