Subscribe to:

Lahden Karatelle kolme kansainvälistä kultamitalia Gothenburg Openista

Viikonloppuna Ruotsissa käydyssä Göteborgin avoimessa karatekilpailussa Lahden Karaten Joni Kolari ja Pyry Heiskanen räjäyttivät potin saadessaan kotiin tuomisiksi yhteensä kolme kultaista mitalia.

Kilpailuun osallistui ottelijoita seitsemästä maasta, kaukaisimmat jopa Meksikosta asti.
Hallitseva pohjoismaiden mestari Joni Kolari osallistui sekä kataan (liikesarja) että otteluun. Katassa hän sai vastaansa ensin tanskalaisen, sitten ruotsalaisen ja lopulta islantilaisen. Joni voitti kaikki vastustajansa selkein tuomariäänin yltäen lopulta sarjavoittoon asti.

Ottelussa Jonin ensimmäinen vastustaja oli norjalainen ja hänet Joni voitti selkeästi pistein 6-2. Seuraavana vuorossa olleen islantilaisen Joni peittosi myös varmoin ottein ja pistein 6-0. Finaalissa oli vastassa tuttu kilpakaveri Suomen Arttu Pyysing. Hänkin oli Jonille helppo vastus ja kultainen mitali irtosi pistein 6-0. Joni otteli vielä poikkeuksellisesti tavallista raskaammassa sarjassa , kun Jonin oma sarja ja alle 68 kg sarja yhdistettiin. Nämä olivat Jonin viimeiset kilpailut juniorina, kun hän ensi vuonna siirtyy aikuisten sarjaan.

Pyry Heiskasen ensimmäinen vastus junioreiden +76 kg ottelusarjassa oli ruotsin Oscar Dacklund, jonka Pyry tällä kertaa voitti pistein 3-0. Syyskuun Finnish Open –kilpailussa Pyry vielä joutui antamaan Oscarille voiton. Kahdella seuraavalla kierroksella olivat vastassa norjalaiset, jotka Pyry voitti selkein ottein ottelun päättyessä lukemiin 3-1.

Ajankohta: 
04.11.2012 - 20:30